Misiunea Diasporei Civice Berlin

Creșterea implicării civice și politice a diasporei române din Berlin și Germania!

Urmărim îndeplinirea acestei misiuni prin folosirea capacităților noastre individuale și de grup înspre organizarea de proiecte și evenimente de natură civică, politică, dar și cu caracter social pentru românii din Berlin și nu numai. Toate acestea au ca scop final crearea unei rețele de oameni implicați în viața comunităților din care fac parte – atât în Germania, cât și în România.

Diaspora Civică Berlin urmărește prin misiunea sa crearea unei comunități interesate de evenimentele socio-politice din România și în același timp solidare cu cetățenii români din diasporă. Această comunitate coagulează capacitățile membrilor și susținătorilor ei de a contribui la activitățile DCB și la alte inițiative de dezvoltare a României.

Punerea la comun a capacităților noastre individuale înspre organizarea de proiecte și evenimente de natură civică, politică dar totodată și cu caracter social pentru românii din Berlin. Toate astea au ca scop final crearea unei rețele de oameni implicați.

Organizarea de evenimente civice și sociale pentru românii din Berlin cu scopul de a crea o rețea de oameni implicați civic.

Viziunea Diasporei Civice Berlin

Realizarea de schimbări pozitive în România pe termen lung cu ajutorul unei rețele de oameni implicați civic din țară și din străinătate.

Prin schimbări pozitive înțelegem susținerea dezvoltării sociale și economice la nivelul întregii țări și menținerea parcursului pro-european al României.

Comunitatea Diaspora Civică Berlin își propune o mai strânsă comunicare și colaborare între cetățeni, inițiative și organizații din România cu cele din diaspora.

Activitățile DCB urmăresc canalizarea resurselor diasporei române către dezvoltarea de lungă durată a României, iar acest lucru este posibil printr-un continuu dialog și printr-un parteneriat puternic cu organizații active la nivel local, regional și național în România.

Valorile Diasporei Civice Berlin

Solidaritate

În DCB suntem solidari unii cu alții, ne ajutăm și sprijinim în cadrul echipei, dar și la nivel personal. Înțelegem și acceptăm faptul că nu toți membrii se pot implica mereu la nivel maxim și că de multe ori, avem pur și simplu nevoie de o pauză. În sens mai larg, suntem solidari cu alți cetățeni români din diaspora pentru care dezvoltăm întâlniri, evenimente și proiecte.

Integritate

În DCB spunem ceea ce gândim, facem ceea ce spunem și ne asumăm ceea ce facem. Suntem onești în interacțiunile dintre noi și cu toți cei care intrăm în contact. DCB nu e un loc care să promoveze interese individualiste și oportuniste.

Transparență

În DCB suntem sinceri unii cu ceilalți și rezolvăm problemele atunci când apar. Vorbim unii cu ceilalți, oricât de delicat ar fi subiectul, având dorința sinceră de a rezolva orice problemă apare pe drum. Activitățile și modul nostru de lucru sunt la rândul lor transparente și accesibile celor care sunt interesați de ele.

Responsabilitate

În DCB avem încredere unii în ceilalți că ducem la bun sfârșit lucrurile pe care ni le asumăm și pe care le planificăm împreună. Când nu putem, suntem transparenți, comunicăm acest lucru echipei și împreună găsim o soluție. Ne asumăm în același timp responsabilitatea pentru conținutul evenimentelor și proiectelor noastre și a modului în care colaborăm cu partenerii și susținătorii noștri. Nu în ultimul rând, ne simțim responsabili la nivel social și asta stă la baza implicării noastre civice.

Colegialitate

La baza DCB stau o apreciere și un respect mutual pe care îl avem unii față de ceilalți, cât și înțelegerea faptului că lucrând împreună nu putem decât să creștem și să ne dezvoltăm, atât la nivel individual, cât și la nivel de echipă.